Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması Tarifi
Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması tarifi: Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram dana eti
- 300 gram kuyruk yağı
- 2 baş soğan
- 1/2 su bardağı pirinç
- 4 dal nane
- 4 dal dereotu
- 1 kilogram asma yaprağı
Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Yeşillikleri doğrayın. Yaprakları sıcak suda tuzu gidene kadar yıkayın.
- Et, kuyruk yağı, soğan, dereotu ve naneleri kıyma makinesinden çekin. Pirinçle karıştırıp harç yapın.
- Tencerenin dibine yağ dökün, etli harca pirinci ekleyin ve yumru şeklinde sarıp tencereye dizin. 1 bardak su koyup pişirin. Afiyet olsun.