Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Azerbaycan Pitisi Tarifi

Azerbaycan Pitisi

Azerbaycan Pitisi Tarifi

Azerbaycan Pitisi tarifi: Azerbaycan Pitisi için gerekli malzemeler nelerdir? Azerbaycan Pitisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Azerbaycan Pitisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gram kuzu eti (kemiksiz)
  • 150 gram kuyruk yağı
  • 150-200 gram nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8-10 adet kestane
  • 1 adet ayva
  • 4-4 adet erik kurusu
  • 2 gram safran
  • 2 litre su

Azerbaycan Pitisi tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak geceden suda ıslatılmış nohutu derin güvece ekleyin.
  • Eti orta boy küp doğrayıp üzerine ekleyin.
  • Üzerini kaplayana kadar su koyun ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  • Tam kaynarken etin köpüğünü alın. Soğanı ve tuzu ekleyin.
  • Sonra geniş parça halindeki kuzu kuyruğu ve sıcak suda demlenmiş 2 yemek kaşığı safranlı suyu üzerine ekleyin.
  • Güvecin ağzını kapatarak 180 derece ısıtılmış fırında 4 saat pişirin.
  • Pişme süresinin bitmesine 30 dakika kala temizlenmiş kestaneleri ve erik kurusunu ekleyin. O sırada suyu azalmışsa yine ekleyin.
  • Son 5 dakika da kuyruk hafif kızarsın diye güvecin ağzını açarak pişirin.
  • Suyunu bir kasede kızarmış ekmeğin üzerine ekleyin, et ve diğer malzemeleri başka tabağa alarak ezin, toz karabiber, kuru nane ve sumak ekleyerek kırmızı soğanla yiyebilirsiniz.  Afiyet olsun!

Azerbaycan Pitisi tarifinin püf noktası nedir?

Etin köpüğü mutlaka toplanmalıdır. Kızarmış ekmek, nane kurusu, sumak ve kırmızı soğan ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025