Az Şekerli İrmik Helvası Tarifi
Az Şekerli İrmik Helvası tarifi: Az Şekerli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Az Şekerli İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Az Şekerli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 bardak irmik
- 2 bardak süt
- 2 bardak su
- 1.5 bardak şeker
- 4 adet ceviz içi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Az Şekerli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir tencereye 1.5 bardak şeker ve 2 bardak suyumuzu koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra üzerine 2 bardak suyumuzu ilave ediyoruz ve 2 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.
- Farklı bir tencereye sıvı yağımızı ve tereyağı mızı koyarak üzerine irmiği ilave ediyoruz. Kısık ateşte rengi koyulan kadar kavuruyoruz.
- Renk olarak istediğimiz tona geldiğinde üzerine şerbetimizi döküyoruz ve suyunu çekene kadar arada karıştırıyoruz. Suyunu tam olarak çektiğinde ocağı kapatıyoruz.
- 10 dakika kadar dinlenmesini bekliyoruz. Dinledikten sonra istediğiniz gibi servis yaparak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Az Şekerli İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte kavuralım.