Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Az Şekerli İrmik Helvası Tarifi

Az Şekerli İrmik Helvası

Az Şekerli İrmik Helvası Tarifi

Az Şekerli İrmik Helvası tarifi: Az Şekerli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Az Şekerli İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Az Şekerli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 bardak irmik
  • 2 bardak süt
  • 2 bardak su
  • 1.5 bardak şeker
  • 4 adet ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Az Şekerli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir tencereye 1.5 bardak şeker ve 2 bardak suyumuzu koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra üzerine 2 bardak suyumuzu ilave ediyoruz ve 2 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.
  • Farklı bir tencereye sıvı yağımızı ve tereyağı mızı koyarak üzerine irmiği ilave ediyoruz. Kısık ateşte rengi koyulan kadar kavuruyoruz.
  • Renk olarak istediğimiz tona geldiğinde üzerine şerbetimizi döküyoruz ve suyunu çekene kadar arada karıştırıyoruz. Suyunu tam olarak çektiğinde ocağı kapatıyoruz.
  • 10 dakika kadar dinlenmesini bekliyoruz. Dinledikten sonra istediğiniz gibi servis yaparak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Az Şekerli İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte kavuralım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025