Ayvalık Tostu Tarifi
Ayvalık Tostu tarifi: Ayvalık Tostu için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalık Tostu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Ayvalık Tostu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim tost ekmeği
- 8 dilim kaşar
- 6 adet kokteyl sosis
- 8 dilim sucuk
- 1 adet domates
- 2 adet salatalık turşusu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) rus salatası
Ayvalık Tostu tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle sosis ve salamları ince uzun, jülyen olarak doğrayın. Kaşar peynirini ve domatesi de dilimleyin bir kenara alın.
- Salatalık turşusunu da jülyen olarak doğrayın ve sucukları halka halka dilimleyin.
- Bir tavaya zeytinyağını alın ve içine doğradığınız; salam, sucuk ve sosisleri ekleyin. Sosisler ve salamlar renk değiştirip, güzelce pişene dek kavurun.
- Daha sonra ocak üstü bir tost makinesine ya da elektrikli bir tost makinesine ekmekleri yerleştirin ve iz çıkması için ekmeklerin üstüne elinizle bastırın.
- Tost ekmeklerinden iki tanesinin üstüne ikişer dilim kaşar peyniri koyun, tavadaki malzemeyi paylaştırın ve üstlerine doğradığınız turşuları da paylaştırarak yerleştirin.
- Ardından ikişer kaşık rus salatası ve 2’şer dilim domatesi de yerleştirin.
- En üste tekrar kalan kaşar peynirlerini koyun ve diğer ekmek dilimleri ile tostları kapatın.
- Ardından tost makinenizi üstlerine iyice bastırın ve kaşar eriyene dek kısık ateşte ya da kısık ayarda turun.
- Kaşarlar eridikten sonra dilerseniz ketçap ilavesiyle sıcak sıcak servis edin.
Ayvalık Tostu tarifinin püf noktası nedir?
Ayvalık tost ekmeği bulamazsanız, sevdiğiniz farklı bir ekmek çeşidini de kullanabilirsiniz.