Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet orta boy ayva
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 200 mililitre taze sıkılmış portakal suyu
- 1/2 adet limon suyu
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Yemeğe başlamadan önce kerevizleri ve ayvayı yıkayıp, soyalım.
- Yarım ay şeklinde doğrayalım ve içinde limonlu su olan kaplara ayrı ayrı koyalım. (Kararmamaları için)
- Derin bir tencereye zeytin yağımızı alalım ve altını açalım. Robottan geçirdiğimiz soğanı kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar yumuşamaya başlayınca soyup doğradığımız havucu ekleyelim.
- Havuçlar da hafif yumuşayınca, yarım ay şeklinde doğradığımız patatesi ve kerevizi ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- Yarım saat sonra, ayvaları da ilave edelim. Ayvalar yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edelim.
- Yemeğimiz pişince tencerenin altını kapatalım. Sıkma portakal ve limon suyunu yemeğimizin üzerinde gezdirelim.
- Yemeği hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Yemeğimiz hafif ılıyınca servis edebiliriz. Afiyet olsun.