Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz

Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy ayva
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 200 mililitre taze sıkılmış portakal suyu
  • 1/2 adet limon suyu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Yemeğe başlamadan önce kerevizleri ve ayvayı yıkayıp, soyalım.
  • Yarım ay şeklinde doğrayalım ve içinde limonlu su olan kaplara ayrı ayrı koyalım. (Kararmamaları için)
  • Derin bir tencereye zeytin yağımızı alalım ve altını açalım. Robottan geçirdiğimiz soğanı kavurmaya başlayalım.
  • Soğanlar yumuşamaya başlayınca soyup doğradığımız havucu ekleyelim.
  • Havuçlar da hafif yumuşayınca, yarım ay şeklinde doğradığımız patatesi ve kerevizi ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
  • Yarım saat sonra, ayvaları da ilave edelim. Ayvalar yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edelim.
  • Yemeğimiz pişince tencerenin altını kapatalım. Sıkma portakal ve limon suyunu yemeğimizin üzerinde gezdirelim.
  • Yemeği hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Yemeğimiz hafif ılıyınca servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025