Ayvalı Yoğurtlu Kereviz Tarifi
Ayvalı Yoğurtlu Kereviz tarifi: Ayvalı Yoğurtlu Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Yoğurtlu Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ayvalı Yoğurtlu Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 adet orta boy ayva
- 4-5 dal dereotu
- 2 diş sarımsak
- 5-6 adet ceviz
- 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ayvalı Yoğurtlu Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kerevizleri soyup limonlu suya atıyoruz.
- Kerevizler limonlu suda beklerken bir ayvanın kabuklarını soyup kabaca doğruyoruz.
- Doğradığımız ayvaları ve dere otunu rondoya alıyoruz. sarımsak, tuz, yoğurt, ceviz ve zeytinyağı ekleyip hepsini çekiyoruz.
- Kerevizimizi rendeliyoruz ve genişçe bir kaseye alıyoruz.
- Çektiğimiz malzemeyi de ekleyip, gerekirse 1 kaşık daha yoğurt ekliyoruz.
- Servis sırasında üzerine bolca zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Ayvalı Yoğurtlu Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Zeytinyağını rondoyu çevirebilecek kadar ekliyoruz.