Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayvalı ve Portakallı Kereviz Tarifi

Ayvalı ve Portakallı Kereviz

Ayvalı ve Portakallı Kereviz Tarifi

Ayvalı ve Portakallı Kereviz tarifi: Ayvalı ve Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı ve Portakallı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayvalı ve Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy ayva (Elma dilimi şeklinde doğranmış)
  • 2 adet orta boy kereviz (Yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 1 adet havuç (Julyen doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 4-5 adet kereviz yaprağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1-5-2 su bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayvalı ve Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Yayvan bir tencereye sıvı yağ, soğan, havuç ve şekeri alıp, bir kaç dakika kavuralım.
  • Kereviz ve ayvayı da ilave edip, 5 dakika daha kavuralım.
  • Sebzelerin üzerini hafif geçecek kadar portakal suyunu ve tuzunu da ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar ara sıra kontrol ederek pişirelim.
  • İster soğuk, ister sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025