Ayvalı ve Portakallı Kereviz Tarifi
Ayvalı ve Portakallı Kereviz tarifi: Ayvalı ve Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı ve Portakallı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ayvalı ve Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy ayva (Elma dilimi şeklinde doğranmış)
- 2 adet orta boy kereviz (Yarım ay şeklinde doğranmış)
- 1 adet havuç (Julyen doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (Piyazlık doğranmış)
- 4-5 adet kereviz yaprağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1-5-2 su bardağı portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ayvalı ve Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Yayvan bir tencereye sıvı yağ, soğan, havuç ve şekeri alıp, bir kaç dakika kavuralım.
- Kereviz ve ayvayı da ilave edip, 5 dakika daha kavuralım.
- Sebzelerin üzerini hafif geçecek kadar portakal suyunu ve tuzunu da ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar ara sıra kontrol ederek pişirelim.
- İster soğuk, ister sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.