Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayvalı Tepetaklak Kek Tarifi

Ayvalı Tepetaklak Kek

Ayvalı Tepetaklak Kek Tarifi

Ayvalı Tepetaklak Kek tarifi: Ayvalı Tepetaklak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Tepetaklak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayvalı Tepetaklak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet ayva
  • 1.5 bardak şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 125 gram un
  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 125 gram toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çimdik tuz
  • 1 bardak nar suyu
  • 1 çay bardağı su

Ayvalı Tepetaklak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyun, göbek kısmını oyup geniş bir tencereye kabukları ve çekirdekleriyle beraber yerleştirin.
  • Üzerine nar suyunu, suyu, şekeri, çubuk tarçını ve karanfil tanelerini ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp ağır ateşte 20-30 dakika pişirin. Ayvalar pişmeli ama hafif diri kalmalılar.
  • Pişen ayvaların suyunu süzüp bir kaba aktarın. İçine ayvaları yerleştirip üzerini kapatın. Bir gün buzdolabında dinlendirin. Bu hazırlığı 1-2 hafta öncesinden de yapabilirsiniz.
  • 20-22 cm kek kalıbının taban ölçüsüne göre yağlı kağıdı ölçüp yuvarlak kesin. Kalıbın kenarlarını yağlayıp unlayın. Kağıda da biraz tereyağı sürüp kalıbın tabanına yerleştirin.
  • Ayvaları 3-4 mm kalınlığında yarım dilimler şeklinde doğrayın. Ayvaların şerbeti sulu ise ocakta kaynatıp karamel kıvamına gelmeden ocaktan indirin.
  • Şerbeti kek kalıbının dibine dökün. Dilimlediğiniz ayvaları yan yana yerleştirin.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri pomat kıvamına gelinceye kadar çırpın. İçine yumurtaları teker teker ilave edin. En son unu ilave edip karışım homojen oluncaya kadar karıştırın.
  • Bir spatula yardımıyla kek hamurunu dikkatlice ayva dilimlerinin üzerine yayın. Üstünü düzleştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Pişen pastayı ellerinizi yakmadan kelepçeden dikkatlice çıkarıp servis tabağına ters çevirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025