Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayvalı Revani Tarifi

Ayvalı Revani

Ayvalı Revani Tarifi

Ayvalı Revani tarifi: Ayvalı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayvalı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Revanisi için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet ayva tatlısı

Kreması için:

  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı süzme yoğurt

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Ayvalı Revani tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet için su ve şekeri koyulaşana kadar kaynatın ocaktan almadan limon suyunu damlatın. Şerbeti oda sıcaklığında ılıtın.
  • Revani için yumurta ve şekeri iyice köpürtün. Sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sonrasında irmiği de ekleyin ve irmikle beraber 2 dakika kadar çırpın.
  • Son olarak un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve yavaşça yedirin.
  • Karışımı yağladığınız tepsiye dökün. Ayva tatlılarını büyük küpler halinde kesip karışımın üzerine koyun.
  • 180 derecelik fırında revaniyi 30 dakika pişirin ve ılındıktan sonra ılık şerbeti dökün. Revaniyi şerbeti çekene kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Kremayı çırparak köpürtün ve içerisine süzme yoğurdu yavaş yavaş yedirin.
  • Tarçın ve hindistan cevizini harmanlayın. Şerbeti çeken revaniyi dilimleyin üzerine krema karışımından ve tarçınlı hindistan cevizinden koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ayvalı Revani tarifi için servis önerisi

Üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025