Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayvalı Portakallı Kereviz Tarifi

Ayvalı Portakallı Kereviz

Ayvalı Portakallı Kereviz Tarifi

Ayvalı Portakallı Kereviz tarifi: Ayvalı Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Portakallı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayvalı Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet kereviz
  • 1 adet ayva
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet mor havuç
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay bardağı su

Ayvalı Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizlerin, ayvanın, patatesinin ve havuçların kabuklarını soyup bir parmak kalınlığında, yarım ay şeklinde dilimleyin.
  • Geniş tabanlı bir tencereye tüm sebzeleri çiğden yerleştirin.
  • Limon suyunu, portakal suyunu, deniz tuzunu, toz şekeri ve zeytinyağını bir kavanoza koyup iyice çalkalayın. 1 çay bardağı suyu da ilave edip, sebzelerin üzerine dökün.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Altını kapatınca tencerede en az 3 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra servis edeceğiniz tabağa yerleştirip dereotu ile süsleyerek servis edin.

Ayvalı Portakallı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?

Ayvaların çekirdekleri yemeğe ilave edilirse, yemeğin rengi daha pembe olacaktır.

Ayvalı Portakallı Kereviz tarifi için servis önerisi

Tenceresinde soğutulmadan servis tabağına alınırsa sebzeler parçalanabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025