Ayvalı Portakallı Kereviz Tarifi
Ayvalı Portakallı Kereviz tarifi: Ayvalı Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Portakallı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ayvalı Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  kereviz
- 1 adet  ayva
- 1 adet  patates
- 1 adet  havuç
- 1 adet  mor havuç
- 1 adet  portakal suyu
- 1 adet  limon suyu
- 1 çay kaşığı  deniz tuzu
- 1 çay kaşığı  toz şeker
- 2 çorba kaşığı  sızma zeytinyağı
- 1 demet  dereotu
- 1 çay bardağı  su
Ayvalı Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizlerin, ayvanın, patatesinin ve havuçların kabuklarını soyup bir parmak kalınlığında, yarım ay şeklinde dilimleyin.
- Geniş tabanlı bir tencereye tüm sebzeleri çiğden yerleştirin.
- Limon suyunu, portakal suyunu, deniz tuzunu, toz şekeri ve zeytinyağını bir kavanoza koyup iyice çalkalayın. 1 çay bardağı suyu da ilave edip, sebzelerin üzerine dökün.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Altını kapatınca tencerede en az 3 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirin.
- Dinlendikten sonra servis edeceğiniz tabağa yerleştirip dereotu ile süsleyerek servis edin.
Ayvalı Portakallı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Ayvaların çekirdekleri yemeğe ilave edilirse, yemeğin rengi daha pembe olacaktır.
Ayvalı Portakallı Kereviz tarifi için servis önerisi
Tenceresinde soğutulmadan servis tabağına alınırsa sebzeler parçalanabilir.