Ayvalı Portakal Sulu Kereviz Tarifi
Ayvalı Portakal Sulu Kereviz tarifi: Ayvalı Portakal Sulu Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Portakal Sulu Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ayvalı Portakal Sulu Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet  orta boy soğan
- 1 adet  havuç
- 1 adet  patates
- 1/2 adet  ayva
- 1 adet  orta boy kereviz
- 1 su bardağı  portakal suyu
- 1/2 çay bardağı  zeytinyağı
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  şeker
- 1/2 çay bardağı  su
Ayvalı Portakal Sulu Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeler jülyen doğranır.
- Kereviz limonlu suda 10 dakika bekletilir.
- Tencereye zeytinyağ alınarak sırasıyla soğan, havuç, patates, kereviz ve ayva koyularak çok karıştırılmadan kavrulur.
- Şeker ve tuz atılır.
- Portakal suyu ve su eklenerek tencerenin ağzı kapatılır.
- Ara sıra sallanarak pişirilir.
Ayvalı Portakal Sulu Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Kerevizi limonlu suda bekletmem kararmasını engelleyecektir. Malzemelerin dağılmaması için çok fazla karıştırmamalısınız.
Ayvalı Portakal Sulu Kereviz tarifi için servis önerisi
Bulgur pilavıyla güzel bir servis yapabilirsiniz.