Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayvalı Pilav Tarifi

Ayvalı Pilav

Ayvalı Pilav Tarifi

Ayvalı Pilav tarifi: Ayvalı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayvalı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pilav için:

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet büyük boy ayva
  • 1 adet havuç
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü (isteğe bağlı)
  • 1 baş fırınlanmış sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 adet limonun suyu

Üzeri için:

  • 1/2 adet küçük boy ayva
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı

Ayvalı Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci bir kabın içine alın ve üzerine ılık su ilave edin. Suyun içinde yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletin.
  • Pirinci sudan çıkarıp süzdürün ve bekletin.
  • Ayvanın kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • Kararlamalarını önlemek amacıyla üzerine limon suyunu gezdirin ve bir kenarda bekletin.
  • Havucun kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Soğanun kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Haşlanmış tavuk göğsünü de küp küp doğrayın.
  • Pilav tenceresinin içine zeytinyağını ve tereyağını alın.
  • Hafifçe kızdırdıktan sonra soğan, ayva ve havucu ekleyin. Sotelemeye başlayın.
  • Soğan saydamlaşıp, ayvalar hafifçe yumuşadığında yıkayıp süzdürdüğünüz pirinçleri içine alın ve kavurmaya devam edin.
  • Pirinç tanelerin de rengi saydamlaştığında suyu ilave edin. Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyin. Bu sırada dilerseniz haşlanmış tavuk göğüslerini ve sarımsağı ekleyin. Dilerseniz bunları eklemeden pişirme işlemine devam edin.
  • Kapağı kapalı bir biçimde suyu çekene kadar pilavınızı pişirin. Suyunu çektiğinde demlenmesi için bir kenara alın.

Ayvalı Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Sarımsak ya da tavuk eti olmadan da pilavınızı pişirebilirsiniz. Pirinç-su oranını 1 su bardağı pirince, 1 su bardağı su biçiminde ayarlayın.

Ayvalı Pilav tarifi için servis önerisi

Servis ederken bir baş sarımsağı içerisinde süs amacıyla bırakabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025