Ayvalı Muhallebi Tarifi
Ayvalı Muhallebi tarifi: Ayvalı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ayvalı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy ayva
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
- 6 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 5-6 yemek kaşığı çikolata sosu
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Ayvalı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
- Bir tencereye ayvaları alın, kabuklarını ve çekirdeklerini de tencereye koyun. Çubuk tarçın ve karanfili de ekleyin.
- Toz şeker ve suyu da ekleyip, ocağın altını açın ve bu şekilde ayvalar yumuşayana dek, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
- Ayvalar pişerken muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için tereyağı ve vanilin hariç, gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebiniz kıvam alıp, kaynamaya başlayınca, 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Ardından altını kapatın ve tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi ateşten aldıktan sonra mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırpın.
- Ayvalar pişince sudan çıkartın ve bir çatal ya da patates ezeceği yardımıyla iyice ezin.
- Servis yapacağınız kapların dibine birer kaşık ezilmiş ayvadan koyun. Üstüne muhallebi ekleyin ve en üste tekrar bir kaşık ayva ezmesi koyun.
- Çikolata sosu ve antep fıstığıyla süsleyin, buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Ayvalı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Ayvaları pişirirken kabukları ve çekirdekleri ile pişirmeniz, renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır.