Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayvalı Muhallebi Tarifi

Ayvalı Muhallebi

Ayvalı Muhallebi Tarifi

Ayvalı Muhallebi tarifi: Ayvalı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayvalı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy ayva
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 6 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 5-6 yemek kaşığı çikolata sosu
  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Ayvalı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
  • Bir tencereye ayvaları alın, kabuklarını ve çekirdeklerini de tencereye koyun. Çubuk tarçın ve karanfili de ekleyin.
  • Toz şeker ve suyu da ekleyip, ocağın altını açın ve bu şekilde ayvalar yumuşayana dek, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
  • Ayvalar pişerken muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için tereyağı ve vanilin hariç, gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiniz kıvam alıp, kaynamaya başlayınca, 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Ardından altını kapatın ve tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi ateşten aldıktan sonra mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırpın.
  • Ayvalar pişince sudan çıkartın ve bir çatal ya da patates ezeceği yardımıyla iyice ezin.
  • Servis yapacağınız kapların dibine birer kaşık ezilmiş ayvadan koyun. Üstüne muhallebi ekleyin ve en üste tekrar bir kaşık ayva ezmesi koyun.
  • Çikolata sosu ve antep fıstığıyla süsleyin, buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Ayvalı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Ayvaları pişirirken kabukları ve çekirdekleri ile pişirmeniz, renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025