Ayvalı Kuzu Tarifi
Ayvalı Kuzu tarifi: Ayvalı Kuzu için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Kuzu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ayvalı Kuzu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet büyük boy ayva
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 adet fındık
Pişirmek için:
Ayvalı Kuzu tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı Et Sote modunda çalıştırın ve tencereye yağı ekleyin.
- Kuru soğanı ve havucu orta boy küpler halinde doğrayın.
- Yağ ısınınca, etleri pişiricinizin tenceresine alın ve renk alıncaya kadar soteleyin.
- Kuru soğan, havuç, domates püresi, kimyon, pul biber, karabiber, şeker ve tuz ekleyerek soteleme işlemine 2-3 dakika daha devam edin.
- 2-3 dakikalık soteleme işleminin ardından sıcak suyu da ekleyip Et Sote modunu ve kapağı kapatın.
- Daha sonra 11 numaralı Tavuk Sote modunu açarak program bitene dek pişirin. Ardından buharı tahliye edin ve kapağını açarak dilimler halinde ayvaları ekleyin.
- Sıcak Tutma modunda kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirdiğiniz yemeği fındık parçalarıyla servis edin. Ziyafet olsun.
Ayvalı Kuzu tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.