Ayvalı Kurabiye Tarifi
Ayvalı Kurabiye tarifi: Ayvalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Ayvalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
- 4,5 su bardağı un
Harcı İçin:
- 2 adet orta boy ayva
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Ayvalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm hamur malzemelerini karıştıralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar ununu ekleyip yoğuralım, buzdolabında dinlendirelim.
- Harcı için 2 orta boy ayvamızı rendeleyip tavamıza alalım, ardından şekerimizi katıp yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim içine cevizimizi ve tarçınımızı katıp ocaktan alalıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun içinde yuvarlak yapıp, harçtan koyarak kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Ayvalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Unu kontrollü ekleyelim.