Ayvalı Kış Pilavı Tarifi
Ayvalı Kış Pilavı tarifi: Ayvalı Kış Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Kış Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Ayvalı Kış Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet ayva
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı su
Ayvalı Kış Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Pirincimizi tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatıyoruz.
- Soğanı ince doğrayıp zeytinyağı ve tereyağında kavuruyoruz.
- Küp doğranmış ayvayı ve havucu ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz.
- Bezelye ve yıkanmış pirincimizide ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz.
- Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Bir süre pişirdikten sonra demlenmeye bırakıyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Ayvalı Kış Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Et yemeklerinizin yanında harika bir lezzet ve renk katacak pilavı isterseniz et suyu veya tavuk suyuyla da pişirebilirsiniz. Pilavın rengine ve aromasına hayran kalacaksınız..