Ayvalı Kereviz Salatası Tarifi
Ayvalı Kereviz Salatası tarifi: Ayvalı Kereviz Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Kereviz Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ayvalı Kereviz Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet orta boy ayva
- 1 adet orta boy limon suyu
- 30 gram kök zencefil
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gram dövülmüş ceviz içi
- 500 gram süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ayvalı Kereviz Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz kök zencefili, yayvan bir salata kasesi içine rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Üzerine taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.
- Kabuğunu soyduğunuz orta boy ayva ve kerevizi rendenin büyük tarafıyla zencefil-limon suyu karışımının üzerine rendeleyin ve karıştırın.
- Sarımsakları tuzla birlikte havanda dövün. Dövülmüş ceviz içi, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Son olarak süzme yoğurdu kaşık kaşık ekleyip salatayı koyu kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Toz kırmızı biber veya tercih ettiğiniz başka bir baharatla süsleyerek servis yapın.
Ayvalı Kereviz Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Salata malzemelerini yoğurdun içinde kaybolmaması için her seferde yoğurdu iki kaşık ekleyip salatayı karıştırmakta yarar var. Kereviz ve ayvanın büyüklüğüne göre yukarıda verilen yoğurt ölçüsünden bir-iki kaşık eksik kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu nedenle yoğurdun hepsini bir defada eklemeyin.