Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayvalı Kek Tarifi

Ayvalı Kek

Ayvalı Kek Tarifi

Ayvalı Kek tarifi: Ayvalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayvalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet ayva
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Ayvalı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  • 26cm'lik fırın kabını yağlayın ve unlayın.
  • Ayvaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini temizleyin.
  • İnce ince parçalar halinde ayvaları dilimleyin ve ölçülü toz şekerin 1 yemek kaşığını, 1-2 damla limonla karıştırın ve ayva dilimlerini ovun.
  • Ayvaları kek kalıbının tabanına düzgünce dizin.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin.
  • İyice kabaran yumurta ve şekerli karışıma sütlü karışımı ekleyin. En son unlu karışımı ilave edin. Tahini bu aşamada ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
  • Kek harcını ayvaların üzerine dikkatlice gezdirin. Kekin yoğunca kabarmasını isterseniz daha küçük çaplı bir kek kalıbı kullanabilirsiniz.
  • Keki minimum 30 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin.
  • Sonrası için kürdan veya bıçak yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Kekiniz piştikten sonra iyice soğumasını bekleyin ve kelepçeli kalıbı nazikçe çıkartın. Üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Ayvalı Kek tarifinin püf noktası nedir?

Ayvaları şeker ve limonla ovmak, meyvelerin fazla kararmasını engelleyecek ve karamelize bir kabuk oluşturmasına yardımcı olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025