Ayvalı Et Sote Tarifi
Ayvalı Et Sote tarifi: Ayvalı Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ayvalı Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram dana kuşbaşı eti
- 2 adet orta boy ayva
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı yenibahar
Ayvalı Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Birlikte biraz farklı bir et sote hazırlayıp pişirme işlemini fırında tamamlayacağız. Bunun için; kuru soğanları dört eşit parçaya bölün. Kabuğunu soyduğunuz havuçları yarım ay şeklinde kesin.
- Sert ve içi sulu ayvaları dört eşit parçaya bölüp çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra ince ince dilimleyin. Arzuya göre kabuklarını soymayın.
- Zeytinyağını geniş tabanlı ve mümkünse döküm tabanlı bir tencerede kızdırın. Dana kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.
- Sertlik derecesine göre sırasıyla; ayva, havuç ve kuru soğanları katıp yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün. Aromalarını bırakması için çubuk tarçın ve defne yaprağını ekleyin.
- Ayvaların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede 30-35 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda çubuk tarçını çıkartıp tuz, karabiber ve az miktarda yenibaharı katıp tahta bir kaşıkla karıştırın.
- Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız et soteyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Arzuya göre tereyağlı pilav eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Ayvalı Et Sote tarifinin püf noktası nedir?
Et ve sebzelerin pişip pişmediğini kontrol edip eklediğiniz sıcak su miktarını artırabilirsiniz.