Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi

Ayvalı Bulgur Pilavı

Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi

Ayvalı Bulgur Pilavı tarifi: Ayvalı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayvalı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayvalı Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 orta boy kase bulgur (400gr kadar)
  • 1 adet ayva
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 2 orta boy kase sıcak su (800ml)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Ayvalı Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Büyükçe bir kasenin içine bir limonun suyunu sıkın ve üzerine bir su bardağı suyu ekleyin. Ayvanın kararmaması için hızlıca kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra zar iriliğinde doğrayın ve bekletmeden limonlu suyun içine atın.
  • Pilav tenceresine tereyağı, toz zerdeçal ve karabiberi koyun, orta ateşte tereyağını eritin. Tereyağı eriyince bulguru ekleyin ve bir-iki dakika arada karıştırarak kavurun.
  • Sıcak su, toz tarçın ve tuzu ekleyin. Limonlu suda bekleyen ayvaları süzdürüp pilav tenceresine koyduktan bir yemek kaşığı limon suyunu ekleyin ve tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgu suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav piştikten sonra üzerini bir örtüyle kapatın ve yarım saat demlenmeye bırakın.
  • Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapın.

Ayvalı Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağı yerine aynı miktarda zeytinyağı kullanarak vegan beslenme şekline uygun bir pilav hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025