Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı tarifi: Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy ayva
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yıkanmış olan ayvalar ikiye bölünür ve içleri temizlenir.
- Ayvalar bir tencereye dizilir ve üzerine birer kaşık toz şeker dökülür.
- Tencerenin içine çubuk tarçın ve ayvanın çekirdekleri de eklenir. Ayvanın çekirdeklerinin eklenmesinin nedeni tatlının daha renkli olması.
- Tencereye ayvaların üzerini geçecek şekilde kaynar su dökülür ve bu şekilde ayvalar 25-30 dakika haşlanır.
- Haşlanan ayvalar fırın kabına alınır.
- İç harcı için, elmalar soyulur ve rendelenir. Ardından küçültülmüş cevizler ve bir iki kaşık şeker ve tarçın ile suyu çekene kadar pişirilir.
- Hazırlanan iç harç ayvalara doldurulur ve ayvaların yanmaması için haşlama suyundan biraz fırın kabına dökülür ve fırına verilir. 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Ayvanın çekirdeklerini haşlama suyuna ekliyoruz ki daha renkli bir görünüm elde edebilelim.
Ayva Tatlısı tarifi için servis önerisi
Kaymak ile servis edilebilir.