Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı tarifi: Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet ayva
- 10 adet ceviz içi
- 1 adet çubuk tarçın
- 10 adet karanfil
- 1 - 1,5 su bardağı toz şeker
Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaları uzunlamasına ikiye bölüp kabuklarını soyuyor, çekirdekli kısmı çıkarıyoruz. Kararması için limonlu su bulunan kaba koyuyoruz. Bütün ayvaları bu şekilde ayıkladıktan sonra ayvanın çekirdeğini atmıyoruz.
- Bir tülbentin içine ayvanın çekirdeği, bir adet çubuk tarçın ve 10 adet karanfil koyup geniş bir tavaya yaygın bir şekilde koyup üzerine limonlu sudan çıkarıp yıkadığımız ayvaları diziyoruz.
- Orta boşluğuna yarım ceviz koyup üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker döküyoruz. Ayvanın kenarlarına da yine toz şeker döküp bir su bardağı su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı zorlanmadan ayvaya batıyorsa pişmiş oluyor. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca üzerine kaymak koyup kaymağın üzerinede 4-5 adet Antep fıstığı batırıp afiyetle tüketiyoruz.
Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Çekirdekleri havanda ezersek daha renkli oluyor.