Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı tarifi: Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet ayva
  • 10 adet ceviz içi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 10 adet karanfil
  • 1 - 1,5 su bardağı toz şeker

Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaları uzunlamasına ikiye bölüp kabuklarını soyuyor, çekirdekli kısmı çıkarıyoruz. Kararması için limonlu su bulunan kaba koyuyoruz. Bütün ayvaları bu şekilde ayıkladıktan sonra ayvanın çekirdeğini atmıyoruz.
  • Bir tülbentin içine ayvanın çekirdeği, bir adet çubuk tarçın ve 10 adet karanfil koyup geniş bir tavaya yaygın bir şekilde koyup üzerine limonlu sudan çıkarıp yıkadığımız ayvaları diziyoruz.
  • Orta boşluğuna yarım ceviz koyup üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker döküyoruz. Ayvanın kenarlarına da yine toz şeker döküp bir su bardağı su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı zorlanmadan ayvaya batıyorsa pişmiş oluyor. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyunca üzerine kaymak koyup kaymağın üzerinede 4-5 adet Antep fıstığı batırıp afiyetle tüketiyoruz.

Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Çekirdekleri havanda ezersek daha renkli oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025