Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı tarifi: Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet ayva
- 16 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- 2 su bardağı vişne suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 6 adet karanfil
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyun, bol suda yıkayın. Ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini bir kenara ayırın.
- Ayvaları geniş bir tencereye dizin. Üzerilerine şekeri serpin. Ayvaların üzerini geçecek şekilde su ve vişne suyu ekleyin.
- Karanfil, tarçın ve çekirdekleri ekleyin. Kısık ateşte ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen tatlıları servis tabağına alın ve üzerine şerbetinden gezdirin.
- Diğer yandan kremşantiyi hazırlayın ve üzerilerine biraz sürün. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Ayva çekirdeklerini atmayın, tatlının içinde kullanıyoruz. Ayvanın kabuklarını soyduktan sonra kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.