Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı tarifi: Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet ayva
- 9 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı vişne suyu
- 5 adet tane karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1/2 adet limon
Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Uygun bir kabı su ile doldurup yarım limonun suyunu sıkıyoruz. Daha sonra ayvaların kabuklarını soyup boydan ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini kenara ayırıyoruz.
- Böldüğümüz ayvaları tencereye yerleştiriyoruz ve her yarım dilimin üzerine 1,5 yemek kaşığı şeker koyuyoruz.(Şeker miktarı isteğe göre artabilir)
- 2 su bardağı vişne suyunu döküp karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini tencereye ekliyoruz.
- Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Çatalla pişmesini kontrol edin. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Pişirirken sık sık kontrol etmek gerekiyor, dibi tutabilir.
Ayva Tatlısı tarifi için servis önerisi
Kaymak ve Antep fıstığı tozu ile süsleyebilirsiniz.