Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı tarifi: Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet ayva
- 6 kahve fincanı şeker
- 10 adet karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 2 adet hibiskus
- 3 adet ayvanın çekirdekleri
Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle ayvalarımızı soyup ortadan ikiye bölüyoruz ve içerisindeki çekirdeklerini alıyoruz (1 tanesi bile çöpe gitmemeli).
- Daha sonra uygun hafif derin bir tencereye ayvalarımızın içi yukarıya bakacak şekilde yerleştiriyoruz, birkaç ayva çekirdeği ve 1’er fincan şekeri tam ortalarına koyuyoruz.
- 1 su bardağı suyu ekliyoruz, içerisine tarçını, karanfilleri, hibiskusu ve kalan ayva çekirdeklerimizi ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Su kaynadıktan sonra ocağı en kısığa alıp ağır ağır bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlımızın kısık ateşte pişmesi çok önemli o zaman tam anlamıyla rengini alacaktır ve ne kadar çok çekirdeği olursa o kadar güzel şerbeti olur unutmayın.