Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı tarifi: Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet ayva
  • 6 kahve fincanı şeker
  • 10 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2 adet hibiskus
  • 3 adet ayvanın çekirdekleri

Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle ayvalarımızı soyup ortadan ikiye bölüyoruz ve içerisindeki çekirdeklerini alıyoruz (1 tanesi bile çöpe gitmemeli).
  • Daha sonra uygun hafif derin bir tencereye ayvalarımızın içi yukarıya bakacak şekilde yerleştiriyoruz, birkaç ayva çekirdeği ve 1’er fincan şekeri tam ortalarına koyuyoruz.
  • 1 su bardağı suyu ekliyoruz, içerisine tarçını, karanfilleri, hibiskusu ve kalan ayva çekirdeklerimizi ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  • Su kaynadıktan sonra ocağı en kısığa alıp ağır ağır bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Tatlımızın kısık ateşte pişmesi çok önemli o zaman tam anlamıyla rengini alacaktır ve ne kadar çok çekirdeği olursa o kadar güzel şerbeti olur unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025