Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı tarifi: Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet ayva
  • 8 fincan şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil
  • 2 yemek kaşığı nar çiçeği
  • 2,5 su bardağı su

Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kabukları soyulan ve iç kısmı temizlenen ayvaları ortadan ikiye kesip tencereye dizelim.
  • Ayvaların altına, soyduğumuz kabuklarını yerleştirelim. Her bir ayvanın içine, ayvanın çekirdeklerinden ekleyelim.
  • Çubuk tarçını, karanfili ve nar çiçeğini ekleyip her bir yarım ayvanın üzerine birer fincan şeker ekleyelim.
  • Suyunu ekleyip, kapağını kapatıp, orta ateşte ayva yumuşayıp rengi kırmızı olana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Pişerken ara ara suyundan alıp ayvaların üzerine gezdirin. Rengi için nar çiçeği kullanmak gerekli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025