Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı tarifi: Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet ayva
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 paket krem şanti
Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvalar soyulur, ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri ayıklanır. (çekirdekleri çöpe atmayın) İkiye bölünmüş ayvalar geniş bir tencereye alınır.
- Her yarım ayvaya 2 yemek kaşığı olacak şekilde toz şeker serpilir.
- Su, çekirdekler ve tarçın kabuğu da tencereye alınıp kısık ateşte yaklaşık 1.5-2 saat pişirilir.
- Üzeri krem şanti ile süslenip servis edilir. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlıya kırmızı rengini çekirdekleri verir, o yüzden sabredip renk alana kadar bekleyin.