Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli tarifi: Ayva Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 büyük kavanoz
Ayva Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1.5 kilogram ayva
- 5 su bardağı şeker
- 1 adet limon
- 4 su bardağı su
- 3 adet limon tuzu
- 6 adet karanfil
- 1 çay kaşığı tereyağ
Ayva Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bir kaba su doldurup içine yarım limon sıkıyoruz.
- Daha sonra ayvaları soyup, doğrayıp, bu suyun içine atıyoruz ki kararmasınlar.
- Daha sonra doğradığımız ayvaları bir tencereye alıp, 4 su bardağı suyu ilave ediyoruz.
- 5 dakika orta ateşte pişiriyoruz çünkü ayva sert bir meyve olduğu için şekerle daha da sertleşebiliyor.
- 5 dakika kaynattıktan sonra üstüne 5 su bardağı şekeri tarçını ve tereyağını ekliyoruz.
- Tereyağını reçelin taşmaması için koyuyoruz ve ayvadan çıkardığımız bütün çekirdekleri bir tülbent içinde reçelin içine yerleştiriyoruz.
- 20 dakikanın sonunda 3 adet limon tuzu ve yarım limon suyu ekleyip, 10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatıyoruz.
- Hemen tüketilecekse soğutulup kavonozlanır. Kısa hazırlık içinse sıcağı ile kavonozlanıp kavanozlar ters çevrilir, soğuyana kadar ters bekletilir ki kapakları vakumlansın. Afiyet olsun.
Ayva Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Ayvalar kararmaması için doğrarken limonlu suda bekletin. Çıkarabildiğiniz kadar çekirdek çıkarın çekirdekleri temiz bir tülbent parçası ile reçelin içine yerleştirin doğal rengini vermesi için.