Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli tarifi: Ayva Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 orta boy kavanoz
Ayva Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet ayva
- 5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Ayva Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaların kabuğunu soyun. Minik minik doğrayın. İsterseniz farklı şekillerde de doğrayabilirsiniz. Ama bence ekmeğe sürüp yemeklik en rahat böyle oluyor. Doğradığınız ayvaları büyük bir tencereye alın.
- Ayva çekirdeklerini de tencereye ekleyin. Ben büyük ayva kabuklarını da ekledim.
- Ayvaların üstüne şekeri ekleyin. Bu şekilde 4 saat bekletin.
- Bekleme işlemi gittikten sonra suyu ekleyip altını açın. Tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.
- 60 dakika pişirdikten sonra limon suyunu da ekleyin. Karıştırdıktan sonra ocağı kapatın. Sıcakken kavanozlara doldurun. Ardından dinlendirip dilediğiniz zaman tüketin. Afiyetler olsun!
Ayva Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Bu şekilde bir büyük ve bir küçük kavanoz ayva reçeli çıktı. normal boy kavanozlardan 3 kavanoz çıkar.