Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli tarifi: Ayva Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük kavanoz
Ayva Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy sulu ayva
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 3 adet karanfil
- 1/2 yemek kaşığı limon suyu
Ayva Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini dikkatlice çıkarın ve ayrı bir kaseye alın.
- Ayvaları küçük küçük doğrayın ve çelik bir tencereye alın.
- Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Bekleme süresinin sonunda 2 su bardağı su ekleyin, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini de içine atın ve ocağın altını açın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve reçelinizi, ara ara karıştırarak, yoğunlaşıp reçel kıvamını alana dek pişirin. Yaklaşık 2,5 saat.
- Pişirme süresinin sonuna doğru içine limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Ilıklaştıktan sonra kavanozlara bölüştürün, kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın. Afiyetler olsun!
Ayva Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Ayva çekirdeklerini reçele renk vermesi için kullandığınızdan kavanozlarken tencere içerisinden çıkarmayı unutmayın.
Ayva Reçeli tarifi için servis önerisi
Kızarmış ekmeklerinizin üzerine sürerek sabah kahvaltılarınızı renklendirebilirsiniz.