Ayva Marmelatı Tarifi
Ayva Marmelatı tarifi: Ayva Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Marmelatı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Ayva Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 kilogram ayva
- 2 kilogram toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 2 adet çubuk tarçın
- 2 yemek kaşığı hibiskus
- 8 adet karanfil
- 10 adet ayva çekirdeği
- 2 adet limon
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Ayva Marmelatı tarifi nasıl yapılır?
- Önce derin bir kaba bol miktarda su koyuyoruz ve bir limonu ikiye bölerek içine atıyoruz.
- Ayvaları soyup, dörde bölerek çekirdeklerini ayıklıyoruz ve kararmaması için limonlu suda 5-10 dakika bekletiyoruz.
- Tencereye şekeri koyup, üzerine ayvaları rendeliyoruz ve ayvaları şeker ile ovuyoruz.
- Tencereyi ocağa alıyoruz. Üzerine bir limonun suyunu ve bir çay bardağı içme suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Küçük bir kesenin içine (tülbent parçası) Hibuskus, karanfil, çubuk tarçın ve ayva çekirdeği koyarak kaynamakta olan Ayvaların içine koyuyoruz. En son olarak limon tuzu ekliyoruz.
- Ayvalar yumuşayana ve marmelat kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
- Sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp serin yerde muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun.
Ayva Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?
Şekeri damak zevkine göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.