Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayva Marmelatı Tarifi

Ayva Marmelatı

Ayva Marmelatı Tarifi

Ayva Marmelatı tarifi: Ayva Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Marmelatı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayva Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 kilogram ayva
  • 2 kilogram toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2 yemek kaşığı hibiskus
  • 8 adet karanfil
  • 10 adet ayva çekirdeği
  • 2 adet limon
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Ayva Marmelatı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce derin bir kaba bol miktarda su koyuyoruz ve bir limonu ikiye bölerek içine atıyoruz.
  • Ayvaları soyup, dörde bölerek çekirdeklerini ayıklıyoruz ve kararmaması için limonlu suda 5-10 dakika bekletiyoruz.
  • Tencereye şekeri koyup, üzerine ayvaları rendeliyoruz ve ayvaları şeker ile ovuyoruz.
  • Tencereyi ocağa alıyoruz. Üzerine bir limonun suyunu ve bir çay bardağı içme suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Küçük bir kesenin içine (tülbent parçası)  Hibuskus, karanfil, çubuk tarçın ve ayva çekirdeği koyarak kaynamakta olan Ayvaların içine koyuyoruz.  En son olarak limon tuzu ekliyoruz.
  • Ayvalar yumuşayana ve marmelat kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
  • Sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp serin yerde muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun.

Ayva Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?

Şekeri damak zevkine göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025