Ayva Marmelatı Tarifi
Ayva Marmelatı tarifi: Ayva Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Marmelatı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Ayva Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 kilogram  ayva
 - 2 kilogram  toz şeker
 - 1 çay bardağı  su
 - 2 adet  çubuk tarçın
 - 2 yemek kaşığı  hibiskus
 - 8 adet  karanfil
 - 10 adet  ayva çekirdeği
 - 2 adet  limon
 - 1 çay kaşığı  limon tuzu
 
Ayva Marmelatı tarifi nasıl yapılır?
- Önce derin bir kaba bol miktarda su koyuyoruz ve bir limonu ikiye bölerek içine atıyoruz.
 - Ayvaları soyup, dörde bölerek çekirdeklerini ayıklıyoruz ve kararmaması için limonlu suda 5-10 dakika bekletiyoruz.
 - Tencereye şekeri koyup, üzerine ayvaları rendeliyoruz ve ayvaları şeker ile ovuyoruz.
 - Tencereyi ocağa alıyoruz. Üzerine bir limonun suyunu ve bir çay bardağı içme suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
 - Küçük bir kesenin içine (tülbent parçası)  Hibuskus, karanfil, çubuk tarçın ve ayva çekirdeği koyarak kaynamakta olan Ayvaların içine koyuyoruz.  En son olarak limon tuzu ekliyoruz.
 - Ayvalar yumuşayana ve marmelat kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
 - Sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp serin yerde muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun.
 
Ayva Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?
Şekeri damak zevkine göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.