Ayva Kebabı Tarifi
Ayva Kebabı tarifi: Ayva Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Ayva Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet ayva
- 250 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay bardağı sıcak su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Ayva Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaların 3'te ikisi kalacak şekilde enine kesin ve bir fırın tepsisine oturtun.
- Kestiğiniz kısımları küp küp doğrayın ve bir kenara alın.
- Fırın tepsisine oturttuğunuz ayvaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Ayvalar pişerken bir tavaya yağı alın ve etleri önce sularını salıp sonra tekrar çekene dek kavurun.
- Ayrı bir tavaya tereyağını alın ve salçayı güzelce kavurun.Ardından küp doğranmış biberi ve ayvaları ekleyip güzelce kavurduktan sonra, tuzunu karabiberini ekleyin.
- Son olarak sıcak suyu da ilave edip bir taşım kaynatın ve etlerle birleştirin. Etler güzelce yumuşayana dek pişirin.
- Fırında pişmiş olan ayvaları alın ve içlerini bir kaşıkla oyduktan sonra hazırladığınız harç ile doldurup servis edin. Afiyet olsun.