Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayva Kebabı Tarifi

Ayva Kebabı

Ayva Kebabı Tarifi

Ayva Kebabı tarifi: Ayva Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayva Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet ayva
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Ayva Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaların 3'te ikisi kalacak şekilde enine kesin ve bir fırın tepsisine oturtun.
  • Kestiğiniz kısımları küp küp doğrayın ve bir kenara alın.
  • Fırın tepsisine oturttuğunuz ayvaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Ayvalar pişerken bir tavaya yağı alın ve etleri önce sularını salıp sonra tekrar çekene dek kavurun.
  • Ayrı bir tavaya tereyağını alın ve salçayı güzelce kavurun.Ardından küp doğranmış biberi ve ayvaları ekleyip güzelce kavurduktan sonra, tuzunu karabiberini ekleyin.
  • Son olarak sıcak suyu da ilave edip bir taşım kaynatın ve etlerle birleştirin. Etler güzelce yumuşayana dek pişirin.
  • Fırında pişmiş olan ayvaları alın ve içlerini bir kaşıkla oyduktan sonra hazırladığınız harç ile doldurup servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025