Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayva Kalyesi Tarifi

Ayva Kalyesi

Ayva Kalyesi Tarifi

Ayva Kalyesi tarifi: Ayva Kalyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Kalyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayva Kalyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram koyun eti
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 3 adet ayva
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Ayva Kalyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaları soyun, ayıklayın ve dilimleyin. Limonlu suda bekletin.
  • Etleri kuşbaşı doğrayın, tencereye alıp kavurun.
  • Tereyağını ayrı bir tavaya alın, eriyince ayvaları ekleyin ve renkleri değişene kadar soteleyin.
  • Pekmez ve suyu karıştırın, homojen bir karışım elde edin. Suyunu salıp çekmiş etlere ekleyin ve suyu çektirene kadar daha pişirin.
  • Tereyağında pişmiş ayvaları etlerin üzerine ekleyin, tuzunu ekleyin ve tatların harmanlanması için 10 dakika daha pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025