Ayva Kalyesi Tarifi
Ayva Kalyesi tarifi: Ayva Kalyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Kalyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ayva Kalyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram koyun eti
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 3 adet ayva
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
Ayva Kalyesi tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaları soyun, ayıklayın ve dilimleyin. Limonlu suda bekletin.
- Etleri kuşbaşı doğrayın, tencereye alıp kavurun.
- Tereyağını ayrı bir tavaya alın, eriyince ayvaları ekleyin ve renkleri değişene kadar soteleyin.
- Pekmez ve suyu karıştırın, homojen bir karışım elde edin. Suyunu salıp çekmiş etlere ekleyin ve suyu çektirene kadar daha pişirin.
- Tereyağında pişmiş ayvaları etlerin üzerine ekleyin, tuzunu ekleyin ve tatların harmanlanması için 10 dakika daha pişmeye bırakın. Afiyet olsun.