Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ayva Dolması Tarifi

Ayva Dolması

Ayva Dolması Tarifi

Ayva Dolması tarifi: Ayva Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ayva Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram orta yağlı dana kıyması
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet ayva
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı su
  • 7 dal doğranmış maydanoz

Ayva Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede kıyma, soğan, pirinç, domates salçası, tuz, karabiber ve yenibaharı birbirine karışacak şekilde yoğurun.
  • Ayvalar için bir kaseye limonlu su hazırlayın.
  • Kapak için ayvanın üst kısmını kesin.
  • Sabit durabilmesi için alt kısmından da küçük bir parça kesip, ayvanın içini oyun.
  • Oyduğunuz ayvaları ve üst kapaklarını kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Limonlu sudan çıkardığınız ayvaların içini kıyma ile doldurun ve tencereye yerleştirin.
  • Ayvaların üzerine pekmez ve nar ekşisini gezdirdikten sonra kapaklarını kapatın ve suyunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Fokurdamaya başlayınca, ocağın altını kısın ve ayvalar yumuşayınca ocaktan alın.
  • Üzerine maydanoz serpiştirerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025