Ayva Dolması Tarifi
Ayva Dolması tarifi: Ayva Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Ayva Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Ayva Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram orta yağlı dana kıyması
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet ayva
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 su bardağı su
- 7 dal doğranmış maydanoz
Ayva Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede kıyma, soğan, pirinç, domates salçası, tuz, karabiber ve yenibaharı birbirine karışacak şekilde yoğurun.
- Ayvalar için bir kaseye limonlu su hazırlayın.
- Kapak için ayvanın üst kısmını kesin.
- Sabit durabilmesi için alt kısmından da küçük bir parça kesip, ayvanın içini oyun.
- Oyduğunuz ayvaları ve üst kapaklarını kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Limonlu sudan çıkardığınız ayvaların içini kıyma ile doldurun ve tencereye yerleştirin.
- Ayvaların üzerine pekmez ve nar ekşisini gezdirdikten sonra kapaklarını kapatın ve suyunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
- Fokurdamaya başlayınca, ocağın altını kısın ve ayvalar yumuşayınca ocaktan alın.
- Üzerine maydanoz serpiştirerek servis edin.