Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı tarifi: Ay Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ay Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ay Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı süt tozu
  • 2 + 1/4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Şerbeti için:

  • 2 + 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Süslemek için:

  • 60 gram iri çekilmiş antep fıstığı

Ay Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve hamur elinize yapışmayan bir kıvama gelene dek yoğurun. En son yağı ekleyin ve bir kez daha güzelce yoğurun.
  • Hamuru bir merdane ya da oklava yardımıyla yaklaşık 1cm inceliğinde olacak şekilde açın.
  • Ay şeklindeki bir kurabiye kalıbıyla tüm hamuru kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12 dakika pişirin.
  • Tatlı fırında pişerken şerbetini hazırlayın; suyu ve şekeri bir kapta güzelce karıştırın. Şerbetiniz hazır.
  • Tatlıyı fırından çıkartır çıkartmaz hazırladığınız şerbeti üzerine gezdirerek dökün, tüm tatlının şerbetlendiğinden emin olun ve tepsinin üstünü başka bir tepsi ya da kapak yardımıyla kapatın.
  • Bu şekilde tatlılar tüm şerbeti çekene dek bekleyin ve ardından tatlılar oda ısısına geldiğinde Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.

Ay Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Ay şeklinde kurabiye kalıbınız yoksa istediğiniz her hangi bir şekildeki kalıpla hamurunuzu şekillendirebilirsiniz ya da çay bardağı yardımıyla hamurunuzu keserek ay şekli verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025