Ay Poğaça Tarifi
Ay Poğaça tarifi: Ay Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Ay Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Ay Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İç malzeme:
- 1 kase beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
Ay Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Maya, süt ve şekeri karıştırıp 5 dakika bekleyin.
- Diğer bütün malzemeler ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzeri örtülerek 1 saat hamuru mayalandırın. Mayalanmış hamurdan parçalar koparıp merdane ile açın.
- Bıçak ile üzerine çizgiler atın ve içine beyaz peynir, maydanoz karışımını ekleyerek hamuru sarın ve ay şeklini verin.
- Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Ay Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Unu kontrollü ekleyin. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olunca un eklemeyi bırakın.