Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ay Poğaça Tarifi

Ay Poğaça

Ay Poğaça Tarifi

Ay Poğaça tarifi: Ay Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Ay Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ay Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İç malzeme:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz

Ay Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, süt ve şekeri karıştırıp 5 dakika bekleyin.
  • Diğer bütün malzemeler ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Üzeri örtülerek 1 saat hamuru mayalandırın. Mayalanmış hamurdan parçalar koparıp merdane ile açın.
  • Bıçak ile üzerine çizgiler atın ve içine beyaz peynir, maydanoz karışımını ekleyerek hamuru sarın ve ay şeklini verin.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Ay Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Unu kontrollü ekleyin. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olunca un eklemeyi bırakın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025