Ay Çöreği Tarifi
Ay Çöreği tarifi: Ay Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ay Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ay Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 150 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 tutam tuz
İç harcı için:
- 3 su bardağı kek (robottan geçirilmiş)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 çay bardağı kuru üzüm
Ay Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba süt, tereyağı, yumurta, pudra şekeri, kuru maya ve tuz alınıp güzelce yoğrulur.
- Üzerine yavaş yavaş un ilave edilip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
- Yoğurulan hamurun üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan bezeler koparılıp yuvarlanılır.
- Merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır. Ortasına iç malzemeden konulup üzeri kapatılarak yuvarlanır ve ay şekli verilir.
- Yağlı kağıt üzerine dizildikten sonra üzerine yumurtanın sarısından sürülür. Önceden ısıtılmış 180°fırında her yeri güzelce pişene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Ay Çöreği tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru iyice yoğurmak çok önemli.