Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği

Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği tarifi: Ay Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ay Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ay Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 150 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 tutam tuz

İç harcı için:

  • 3 su bardağı kek (robottan geçirilmiş)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı kuru üzüm

Ay Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba süt, tereyağı, yumurta, pudra şekeri, kuru maya ve tuz alınıp güzelce yoğrulur.
  • Üzerine yavaş yavaş un ilave edilip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan bezeler koparılıp yuvarlanılır.
  • Merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır. Ortasına iç malzemeden konulup üzeri kapatılarak yuvarlanır ve ay şekli verilir.
  • Yağlı kağıt üzerine dizildikten sonra üzerine yumurtanın sarısından sürülür. Önceden ısıtılmış 180°fırında her yeri güzelce pişene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Ay Çöreği tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru iyice yoğurmak çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025