Ay Çöreği Tarifi
Ay Çöreği tarifi: Ay Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ay Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
32 adet
Ay Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 paket maya
- 3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
İçine:
Üzerine:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
Ay Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, maya ve toz şekeri bir kapta karıştırıp mayanın aktif hale gelmesi için 15 dakika kadar bekletelim.
- Yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta beyazları,tuz ve maya karışımını alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğuralım.
- 15 dakika hamuru dinlendirelim.
- Hamuru 4 eşit bezeye ayıralım ve toparlayalım.
- Bezeyi merdane yardımıyla açıp 8 dilim olacak şekilde keselim.
- Peyniri geniş kısmına koyup sivri kısmına doğru saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam çörek otu serpelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.
Ay Çöreği tarifinin püf noktası nedir?
Hamur en iyi peynirli bir şekilde lezzetini verecektir.