Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği

Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği tarifi: Ay Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ay Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ay Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 paket maya
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

İçine:

  • 400 gram lor peyniri

Üzerine:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam çörek otu
  • 1 tutam susam

Ay Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt, maya ve toz şekeri bir kapta karıştırıp mayanın aktif hale gelmesi için 15 dakika kadar bekletelim.
  • Yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta beyazları,tuz ve maya karışımını alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğuralım.
  • 15 dakika hamuru dinlendirelim.
  • Hamuru 4 eşit bezeye ayıralım ve toparlayalım.
  • Bezeyi merdane yardımıyla açıp 8 dilim olacak şekilde keselim.
  • Peyniri geniş kısmına koyup sivri kısmına doğru saralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam çörek otu serpelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Ay Çöreği tarifinin püf noktası nedir?

Hamur en iyi peynirli bir şekilde lezzetini verecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025