Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ay Baklavası Tarifi

Ay Baklavası

Ay Baklavası Tarifi

Ay Baklavası tarifi: Ay Baklavası için gerekli malzemeler nelerdir? Ay Baklavası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ay Baklavası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 70 gram eritilmiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Açmak İçin:

  • 150-200 gram nişasta

Arası İçin:

  • 150 gram ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri İçin:

  • 175 gram margarin

Şerbeti İçin:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ay Baklavası tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıyoruz, kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıyoruz ve altını kapatıp, kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Bir kabımızda yoğurt ve yumurtayı karıştırıyoruz. Eritilmiş yağı yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Sirke, limon suyu, kabartma tozu ve unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat 45 dakika kadar ağzı kapalı şekilde dinlendiriyoruz.
  • Tezgaha nişasta serpip hamuru alıyoruz. Güzelce, ince olacak şekilde açıyoruz. Her tarafından sırayla katlayıp nişastalıyoruz.
  • Sonra zarf şekli verip nişastalıyoruz ve ters çevirip üzerini kapatarak 30 dakika daha dinlendiriyoruz. Sonra merdane ile açabildiğimiz kadar açıyoruz.
  • Her yerine gelecek şekilde ceviz serpiyoruz. Rulo şeklinde karşılıklı sarıyoruz. Ortadan ikiye kesiyoruz. Çay bardağı ile ay şeklini verip tepsiye diziyoruz. 175 gram yağımızı fokur fokur kaynatıyoruz.
  • Üzerine biriken köpükleri alıyoruz. Sonra tatlımızın üzerine, her yerine gelecek şekilde döküyoruz. 160 derecelik fırında 35-45 dakika arası kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Tatlı da soğuk olmalı şerbet de soğuk olmalı. Her ikisi soğuduktan sonra şerbeti tatlıya döküyoruz ve 1 saat dinlendiriyoruz. Çıtır çıtır baklavamız hazırdır. Afiyet olsun.

Ay Baklavası tarifinin püf noktası nedir?

Yumuşak tatlı seviyorsanız tatlınız sıcak, şerbetiniz soğuk olmalı. Çıtır çıtır olsun derseniz hem tatlınız hem de şerbetiniz soğuk olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025