Avunya Mantısı Tarifi
Avunya Mantısı tarifi: Avunya Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Avunya Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Avunya Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1 parça tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üzeri için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
Avunya Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü bir tencere yumuşayana kadar haşlayın. Ardındna tencereden çıkarıp didikleyin.
- Yufkaları üst üste tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin. Her bir yarım daireyi rulo yapın ve bir parmak genişliğinde kessin.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve elinizle yufka parçalarını açtıktan sonra, üstlerine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yufkalar hafifçe kızarıp kuruyana dek pişirin.
- Bir tavaya zeytinyağını alın ve küçük küçük doğradığınız kuru soğanları pembeleşene dek kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
- Ardından nohudu ilave edin ve haşlamış olduğunuz tavuk göğsünü didikleyip ekleyin.
- Haşladığınız tavuğun suyunu da üstüne ilave din, baharatları da ekleyin ve özdeşleşene dek pişirin.Sosu için sarımsakları yoğurda rendeleyin ve karıştırıp, kenara alın.
- Bir servis tabağına kuruttuğunuz yufkaları alın, üstüne tavuklu harcı koyun.
- En üste sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Toz kırmızı biber ile süsleyerek servis edin.