Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Avunya Mantısı Tarifi

Avunya Mantısı

Avunya Mantısı Tarifi

Avunya Mantısı tarifi: Avunya Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Avunya Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Avunya Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Avunya Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğsünü bir tencere yumuşayana kadar haşlayın. Ardındna tencereden çıkarıp didikleyin.
  • Yufkaları üst üste tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin. Her bir yarım daireyi rulo yapın ve bir parmak genişliğinde kessin.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve elinizle yufka parçalarını açtıktan sonra, üstlerine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yufkalar hafifçe kızarıp kuruyana dek pişirin.
  • Bir tavaya zeytinyağını alın ve küçük küçük doğradığınız kuru soğanları pembeleşene dek kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
  • Ardından nohudu ilave edin ve haşlamış olduğunuz tavuk göğsünü didikleyip ekleyin.
  • Haşladığınız tavuğun suyunu da üstüne ilave din, baharatları da ekleyin ve özdeşleşene dek pişirin.Sosu için sarımsakları yoğurda rendeleyin ve karıştırıp, kenara alın.
  • Bir servis tabağına kuruttuğunuz yufkaları alın, üstüne tavuklu harcı koyun.
  • En üste sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Toz kırmızı biber ile süsleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025