Avokadolu Ton Balığı Tarifi
Avokadolu Ton Balığı tarifi: Avokadolu Ton Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Avokadolu Ton Balığı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Avokadolu Ton Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet avokado
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1/2 bağ dereotu
- 2 tatlı kaşığı ton balığı
- 1/2 adet limon
- 1 çay kaşığı tuz
Avokadolu Ton Balığı tarifi nasıl yapılır?
- Avokadoları ortasından ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım ve kararmaması için limon suyu sıkalım.
- Çıkardığımız avokadoları tuzlayıp çatalla ezelim ve süzme yoğurdu ekleyelim, ezmeye devam edelim. Püre haline geldiğinde kıyılmış dereotlarını da ekleyelim. Karışımı buzdolabında 10 dakika bekletelim.
- Soğuyan iç harcı avokado dilimlerimizin içerisine ekleyelim. Üzerine ton balıklarını ekleyerek limon dilimleri ve roka yaprakları ile servis edelim.