Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Avokadolu Ton Balığı Tarifi

Avokadolu Ton Balığı

Avokadolu Ton Balığı Tarifi

Avokadolu Ton Balığı tarifi: Avokadolu Ton Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Avokadolu Ton Balığı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Avokadolu Ton Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet avokado
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 bağ dereotu
  • 2 tatlı kaşığı ton balığı
  • 1/2 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz

Avokadolu Ton Balığı tarifi nasıl yapılır?

  • Avokadoları ortasından ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım ve kararmaması için limon suyu sıkalım.
  • Çıkardığımız avokadoları tuzlayıp çatalla ezelim ve süzme yoğurdu ekleyelim, ezmeye devam edelim. Püre haline geldiğinde kıyılmış dereotlarını da ekleyelim. Karışımı buzdolabında 10 dakika bekletelim.
  • Soğuyan iç harcı avokado dilimlerimizin içerisine ekleyelim. Üzerine ton balıklarını ekleyerek limon dilimleri ve roka yaprakları ile servis edelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025