Avokadolu Enginar Dolması Tarifi
Avokadolu Enginar Dolması tarifi: Avokadolu Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Avokadolu Enginar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Avokadolu Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet enginar
- 1 adet orta boy olgun avokado
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kesme şeker
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
- 1/4 adet kabak
- 1/4 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Avokadolu Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Enginarları temizleyin. Temizlediğiniz enginarları tencereye dizin.
- Ayrı bir kasenin içinde şeker, tuz ,yarım limonun suyu, zeytinyağı ve suyu karıştırın. Enginarlarınızın üstüne dökün. Kısık ateşte dağılmayacak şekilde pişirmeye başlayın.
- Enginarlar pişerken iç malzemelerini hazırlamaya başlayın. Soğanı soyup, iri iri doğrayın. Tavaya zeytinyağı ekleyip, soğanları kavurun.
- Bu sırada pişmeye bıraktığınız enginarları sık sık kontrol edin. Suyunu kaşık yardımıyla üzerinde gezdirin. Ocaktan almaya yakın kavurduğunuz soğanları, iki enginara eşit biçimde dağıtın. Bu şekilde 2 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
- Avokadoyu ikiye bölüp, çekirdeğini çıkarın. Avokadoları içini kaşık yardımı ile çıkarıp kaseye alın ve çatal yardımı ile püre haline getirin. İçine yarım limon suyunu sıkın. 1 diş sarımsağı rendeleyip, çok az tuz atarak karıştırın.
- Havucu ve kabağı soyun. Soyacak yardımı ile ince ince şeritler elde edin ve çiğ şekilde avokado ile karıştırın.
- Pişen enginarlarınızın üstüne avokado karışımı ekleyip, lor peyniri serpin ve en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Avokadolu Enginar Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Enginarları kullanana kadar kararmaması için mutlaka limonlu suda bekletmelisiniz.