Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Avcı Kebabı Tarifi

Avcı Kebabı

Avcı Kebabı Tarifi

Avcı Kebabı tarifi: Avcı Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Avcı Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Avcı Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana eti (Az yağlı, kuşbaşı)
  • 4-5 adet domates
  • 10-12 adet yeşil biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Avcı Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Domateslerin yarısı rendelenmiş, diğer yarısı ise küp küp doğranmış biçimde güvecin içine atılır.
  • Önceden kaynatılmış olan su üzerini biraz geçene kadar ilave edilir. 45 dakika ateşin üstünde pişmeye bırakılır.
  • İyice kaynamış ve püre kıvamını almış domateslere et ilave edilir. Et yaklaşık 40 dakika ateşte bekletilir.
  • Bu arada et pişerken ince ve yuvarlak şekilde kesmiş olduğumuz yeşil biberleri ilave ediyoruz.
  • En son olarak bütün baharatlarımızı yemeğimize ilave edip dinlendirmeye bırakıyoruz. Büyük bir tepsiye alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Avcı Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Yeşil biberler çabuk pişeceği için eti güvece koyduktan 30 dakika sonra ilave etmelisiniz. Acı sevenler, bir adet kurutulmuş sivri acı biber de koyabilirler.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025