Avakado Soslu Brüksel Lahanası Tarifi
Avakado Soslu Brüksel Lahanası tarifi: Avakado Soslu Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Avakado Soslu Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Avakado Soslu Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram brüksel lahanası
- 2 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı konserve mısır
Sosu için:
- 1/2 adet avokado
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 adet limonun suyu
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Avakado Soslu Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları yıkayıp soyup ince ince doğrayın, Brüksel lahanasını iyice yıkayın.
- Havuç dilimleri ve lahanaları ister buharda isterseniz haşlayarak pişirin.
- Piştikten sonra bir kaba alın ve ılıyana kadar bekleyin.
- Ilıyan havuç ve lahanalara mısırları serpin.
- Sosu yapmak için avokadoyu ezin ve diğer sos malzemeleri ile iyice karıştırın.
- Sosu sebzelerin üzerine gezdirerek dökün. Afiyet olsun!