Atom Bohça Güllaç Tarifi
Atom Bohça Güllaç tarifi: Atom Bohça Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Atom Bohça Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Atom Bohça Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilyalı puding
- 3 adet orta boy muz
- 2/3 su bardağı toz fındık
- 1 paket güllaç yaprağı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı un
Atom Bohça Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- 1 litre süt ile şekeri tencerede ısıtıyoruz. Klasik güllaç yaprağı ıslatma işlemini yapıyoruz.
- Süt ısınırken vanilyalı pudingi ayrı bir tencereye koyuyoruz üzerine yarım litre süt ekliyoruz; burada dikkat etmemiz gereken şey pudingin ihtiyaç duyduğundan daha az süt koymak.
- Puding için 750 ml süt gerekiyor ise yarım litre süt kullanmamız, yarım litre süt gerekiyor ise 300-350 ml süt kullanmamız lazım ki, puding mümkün olduğu kadar koyu kıvamlı olsun.
- Pudingi karıştırırken içine un ekliyoruz, koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz kaynadığında altını kısık ateşe alıyoruz.
- Pudingimizin içerisine toz fındık ve küp küp dilimlediğimiz muzları koyuyoruz.
- Önceden güllaç için ısıttığımız sütü yayvan bir kayboluyoruz de güllaç yapraklarını şekillenmesi için yanımızda küçük bir güveç kabı ya da kase bulunduralım.
- Sıcak sütle güllaç yapraklarını yumuşattıktan sonra yumuşayan güllaç yaprağını bohça şeklinde kaseye yerleştiriyoruz.
- İçine ılıyan pudingden koyup güllacın yapraklarını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Atom Bohça Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Puding ne kadar koyu olursa servis o kadar kolay olur. Un pudingin koyulaşmasını sağlamaktadır. Pudingi güllacın içine koymadan önce ılıtın. Ilıdıkça katılaşcaktır.
Atom Bohça Güllaç tarifi için servis önerisi
Servis tabağınızın altında güllaçların kurumaması için muhakkak süt olsun.