Asya Usulü Patlıcan Tarifi
Asya Usulü Patlıcan tarifi: Asya Usulü Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Asya Usulü Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Asya Usulü Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcanlar için:
- 2 adet kemer patlıcan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı soya sosu
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 3/4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı sriracha
Süslemek için:
- 1 adet taze soğan (doğranmış)
- 1 avuç fesleğen yaprağı
Asya Usulü Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları ortadan ikiye kesin, işlerine bir bıçak yardımı ile çapraz yarıklar atın ve aksi yönde yine çapraz yarıklar atarak patlıcanın içerisine şekillendirin.
- Geniş bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyun ve kızdırın, patlıcanların kestiğiniz yüzeyi tabana gelecek şekilde patlıcanları tencereye yerleştirin ve kapağını kapatın.
- Orta ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar ters düz ederek yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Bir kasede soya sosu, ufak küpler halinde doğranmış sarımsak, yine ufak küpler halinde doğranmış taze zencefil, toz şeker ve acı sosu karıştırın.
- Patlıcanları tencereden alıp ufak bir tepsiye kabukları altta gelecek şekilde yerleştirin.
- Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine bir kaşık yardımı ile gezdirin ve 200 derecelik üstten ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Pişen patlıcanları sade bir pilav üzerinde doğranmış taze soğan parçaları ve fesleğen yaprakları ile birlikte sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.