Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Asya Usulü Patlıcan Tarifi

Asya Usulü Patlıcan

Asya Usulü Patlıcan Tarifi

Asya Usulü Patlıcan tarifi: Asya Usulü Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Asya Usulü Patlıcan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Asya Usulü Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcanlar için:

  • 2 adet kemer patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı soya sosu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 3/4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı sriracha

Süslemek için:

  • 1 adet taze soğan (doğranmış)
  • 1 avuç fesleğen yaprağı

Asya Usulü Patlıcan tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları ortadan ikiye kesin, işlerine bir bıçak yardımı ile çapraz yarıklar atın ve aksi yönde yine çapraz yarıklar atarak patlıcanın içerisine şekillendirin.
  • Geniş bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyun ve kızdırın, patlıcanların kestiğiniz yüzeyi tabana gelecek şekilde patlıcanları tencereye yerleştirin ve kapağını kapatın.
  • Orta ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar ters düz ederek yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Bir kasede soya sosu, ufak küpler halinde doğranmış sarımsak, yine ufak küpler halinde doğranmış taze zencefil, toz şeker ve acı sosu karıştırın.
  • Patlıcanları tencereden alıp ufak bir tepsiye kabukları altta gelecek şekilde yerleştirin.
  • Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine bir kaşık yardımı ile gezdirin ve 200 derecelik üstten ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Pişen patlıcanları sade bir pilav üzerinde doğranmış taze soğan parçaları ve fesleğen yaprakları ile birlikte sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025