Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aşure Tarifi

Aşure

Aşure Tarifi

Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kayısı
  • 1 su bardağı fıstık içi
  • 1 su bardağı fındık
  • 1/2 su bardağı incir
  • 1/2 su bardağı dut kurusu
  • 1/2 su bardağı kuş üzümü
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 adet karanfil

Aşure tarifi nasıl yapılır?

  • Buğdayı, kuru fasulyeyi, nohutu iyice yıkayıp 1 geceden ıslatıyoruz.
  • Islattığımız malzemeleri ertesi gün aynı tencerede kısık ateşte 30-35 yumuşayana kadar pişiriyoruz. Gerekirse ilave su ekleyip kıvamını ayarlıyoruz.
  • Kuru üzümü ve inciri aynı temcereye alıp 1 taşım kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan son süzüyoruz bu işlemi yapmamamız sebebi aşuremizin rengi kararmasın diye.
  • Pişen buğdayımızın üzerine küçük küçük dilimlediğimiz kayısıyı, kuru üzümü, inciri, dutu, kuş üzümünü, fıstığı, fındığı ve karanfili ekleyip 20 dakika kaynatıyoruz.
  • Son olarak kaselerimize alıp dileğiniz malzemelerle üzerini süsleyip servis ediyoruz, deneyeceklere afiyet olsun.

Aşure tarifinin püf noktası nedir?

İnciri ve kuru üzümü muhakkak bir taşım ayrı kaynatıp suyunu süzelim ki aşuremizin rengi bozulmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025