Aşure Tarifi
Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 kişilik
Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı badem
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 2 su bardağı toz şeker
Aşure tarifi nasıl yapılır?
- Aşurelik buğday, iki su yıkandıktan sonra üzerine sıcak su konularak bir gece bekletilir. Nohut ve fasulye de bir gece önceden suya konularak bekletilir.
- Bir gece önceden suya koyduğumuz şişmiş nohut ve fasulyeler ayrı tencerelerde, üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su koyularak haşlanır.
- Buğday ise geniş ve büyük bir tencere içinde, tencerenin yarısına gelecek kadar su koyularak haşlanır.
- Kayısı küçük küçük doğranır ve üzümle beraber sıcak su içinde bekletilir. Bademler kaynar su içinde 10-15 dakika bekletilip soyulur. Fındıklar kaynar su içinde bekletilir.
- Haşlanan buğdaya şeker, kayısı, üzüm ve kuru yemişler ilave edilir. Haşlanan nohut ve fasulye de ilave edilerek karıştırılır.
- Su ve şeker miktarını damak tadınıza bağlı ayarlayabilirsiniz.
- Aşuremizi iyice özleşene kadar kaynatıyoruz. Afiyet olsun.
Aşure tarifinin püf noktası nedir?
Koyu kıvamlı aşure seviyorsanız son olarak yarım çay bardağı süt ile beraber 1 yemek kaşığı nişastayı açıp aşureye ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra kapatın.