Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aşure Tarifi

Aşure

Aşure Tarifi

Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram aşurelik buğday
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 su bardağı kuru kayısı (haşlanmış) (haşlama suyundan 1 bardak)
  • 2 su bardağı kuru üzüm (haşlanmış) (haşlama suyundan 1 bardak)
  • 4 avuç kuş üzümü
  • 5 adet karanfil
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 1 su bardağı adaçayı (ya da ıhlamur) (kaynamış ve demlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu tozu

Aşure tarifi nasıl yapılır?

  • Buğdayları isterseniz geceden suda bekletin isterseniz gündüz 4-5 saat soğuk suda bekletin. Biz soğuk suda beklettik ve 25 dakika düdüklüde pişirdik.
  • Bu esnada karanfil ve tarçını kaynatıp süzün.
  • Buğdayı geniş bir kazana alıp üzerine 3 litreye yakın su ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayalım. Yaklaşık yarım saat bu şekilde pişirelim.
  • Sonrasında nohut ve fasulyeyi ekleyip karıştıralım. Sırasıyla,haşlanmış kuru meyveleri, karanfil tarçın çayını, diğer bitki çaylarını ve kuru meyvelerin haşlama suyunu ve 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu tozu ekleyelim.  (Siz de varsa portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.)
  • Sonrasında kremamsı bir doku oluşması için göz kararı süt ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Hepsi birbiriyle özdeştikten sonra damak tadınıza göre şekeri ilave edin.
  • Şekersiz tüketmek için ise aşure ılındıktan sonra yiyeceğiniz kasenin içerisine bal ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025