Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aşure Tarifi

Aşure

Aşure Tarifi

Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram buğday
  • 250 gram nohut
  • 200 gram kuru fasulye
  • 700 gram toz şeker
  • 140 gram kuru kayısı
  • 140 gram günkurusu kayısı
  • 145 gram ceviz
  • 170 gram fındık
  • 150 gram çiğ badem
  • 100 gram kuş üzümü
  • 5 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 3 litre sıcak su

Aşure tarifi nasıl yapılır?

  • Bir gece önceden buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı ıslatınız.
  • Ertesi gün sabahtan kuru ve kuş üzülmeri ıslatınız.
  • Buğdayın üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın.
  • Suyu bittikçe sürekli kaynar su ilavesi yapınız ama çok sulu bir kıvam olmasın.
  • Buğday ve baklagiller ne kadar kısık ve yavaş ateşte pişerse kıvamı o kadar açılıp koyulaşacaktır.
  • Orta ateşte buğdayın açılması 1,5-2 saati alır. Fasulye ve nohutu da haşlayın. (Düdüklü kullanabilirsiniz veya önceden haşlanmış varsa buzluğunuzda onu kullanabilirsiniz.)
  • Buğdayın üzerine fasulye ve nohutu ekleyip bir süre birlikte kaynatın.
  • Karanfilin başını ezip karışıma ekleyin.
  • Kuru yemişlerinizi rondodan geçirip tencereye ekleyiniz. Bir süre daha kıvamlanmasını sağlayın.
  • Bu aşamada kuru meyvelerinizi ufak parçalara halinde dilimleyip tencereye ekleyiniz.
  • Ardından çubuk tarçını ekleyip kokusu ortaya çıkana kadar karışımın içinde bırakınız.
  • Tuzu ve şekeri ekleyiniz. Şeker oranını siz kendi damak zevkinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Pişen aşurenizi servis tabaklarınıza alıp biraz soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025